IMG_1939.jpg

Aslan on hellyttävä, kiltti ja mukava kissa, mutta yksi pieni harmillinen tapa sillä on. Aslan pitää siitä, että kun isäntäväki menee nukkumaan, sammuttaa valot ja vetää peiton päällensä, niin tämä hiipii sängyn viereen, menee kyyryyn, on hiiren hiljaa, niin, ja vetää kyntensä esiin ja tuikkasee niillä peiton alla paljaisiin varpaisiin. Oh, miten mukavalta se tuntuukaan! Kuin neuloilla pistelisi varpaita! Se ei myöskään jää yhteen kertaan, vaan Aslanin mielestä se on mukavaa myöhäisiltaista tekemistä ja neuloillansa pistelee useampaan otteeseen ja joka ilta.

Otin käyttöön suihkupullon yöpöydälle ja kun Aslan hiipi asemiinsa, vaani paikoillaan ja tunki käpälänsä peiton alle ja neuloillansa pisteli varpaisiin, vetäisin peiton pois ja suihkasin pullosta Aslanin päälle vettä. Kyllä katti sai jalat alleen ja häipyi. Ei tullut sinä iltana enää sitä hommaa tekemään.

Toisena iltana Aslan tavan mukaan tuli taasen vaanimaan. Otin heti suihkupullon esiin ja näytin sitä Aslanille. Se tehosi. Ei tarvinnut tällä kertaa enää suihkuttaa. Kissa muisti, mistä on kyse.

Aslan saattoi kuitenkin yölläkin muutaman kerran kynsillänsä pistellä ja keksin, että aion nukkua sisäkengät jalassa. Illalla nukkumaan mennessä laitoin kankaiset tenniskengät jalkaan ja kun Aslan saapui, työnsi tassut peiton alle ja raapaisi, olikin se aivan ihmeissään, kun raapaisi kenkiin ja häipyi. Päätin nukkua kengän jalassa ainakin viikon, jotta Aslan unohtaisi ilkeän tapansa ja antaisi isäntäväen rauhassa levätä ja nukkua.

Kengät auttoivat aika hyvin ja tekivät tehtävänsä, mutta en ole luopunut suihkupullosta yöpöydällä edelleenkään,  sillä joskus Aslan keskellä yötä kynsillänsä saattaa kopasta ja tällöin vilautan sille suihkupulloa ja Aslan ymmärtää.

Kengät jalassa nukkuminen viikon verran aivan selvästi kuitenkin rauhoitti tilannetta, eikä kengille ole enää ollut tarvetta. Luin myöskin Kissan aktivointikirjasta jälkikäteen, ettei kissaa saisi suihkupullolla suihkauttaa ja toimin ehkä väärin. Olisi pitänyt kirjan mukaan pysyä hiljaa paikoillaan ja olla kiinnittämättä huomiota koko asiaan, mutta se on kyllä joka kerta osoittautunut täysin mahdottomaksi toteuttaa. Neulanterävät kissan kynnet, paljaat varpaat peiton alla. Huono yhdistelmä.