IMG_1944.jpg

Olen pikku hiljaa päässyt jonkinlaiseen käsitykseen siitä, miten kissaa pitäisi ruokkia. Penturuokaa on hyvä tarjota aina 12 kuukauden ikään asti siitä huolimatta, että teini-ikäinen kissa on jo aika iso kooltaan. Itse tarjoilen kuivaruokanappuloita ja kosteaa ruokaa vuorotellen pieninä annoksina kerrallaan, mutta usein.

Hinta-laatusuhde pätee kuulemma myös kissojen ruokiin. Itse olen ratkaissut asian siten, että tarjoan markettien halparuokaa ja eläinkaupoista ostamiani laadukkaita ja kalliimpia ruokia vuorotellen siten, että joka päivä Aslan saa riittävästi hyvälaatuista ruokaa.

Aslan pitää ruoan suhteen vaihtelusta ja pyrin pitämään kaapissa vähän kaikenlaista merkkiä ja makua. Yöksi jätän kuppiin hyvän annoksen kuivaruokanappuloita, jotta ruokaa on tarjolla myös yöaikaan. Päinvastoin kuin koirat, kissat syövät pienempiä annoksia kerrallaan, mutta tarvitsevat niitä useammin.

Juomapisteitä olisi hyvä olla useita eri huoneisiin sijoitettuina tämä syystä, että kissa ei kovin herkästi juo sitä vastoin kuin koirat. Juuri kissan kuivumisen ehkäisemiseksi sille on hyvä tarjota kuivaruoan ohella myös kosteaa ruokaa.

Hyvälaatuinen ravinto pitää eläinlääkärin loitolla ja on siksi edullisempi ja kissaystävällisempi vaihtoehto. Näin ainakin itse ajattelen.