IMG_1129.jpg

Olen leikkinyt Aslanin kanssa paljon etenkin lentävää lintua. Se on Aslanin suosikki. Juoksentelen linnun kanssa, siis kepin nokassa joutavan narun päässä on pehmolintu höyhenineen, ja Aslan juoksee sen perässä saalistaen. Toisinaan heiluttelen lintua sängyn päällä ja Aslan iskee linnun kimppuun ja se suussaan heittäytyy sänkyyn selälleen potkien ja purren lintua, kuin juuri pyydystettyä saalista.

Aivan vahingossa heilautin kerran lintua sohvan selkänojan yli ja Aslan heittäytyi sohvan selkänojan yli lattialle ja kun heilautin ajatuksissani linnun takaisin sohvalle, ponkaisi Aslan kynsiänsä käyttäen selkänojan yli takaisin istuintyynyille lintu suussaan. Aslanin silmät olivat aivan selällään innosta ja aloin kokeilumielessä heilutella lintua edes takaisin sohvan selkänojan yli lattialle ja takaisin. Annoin Aslanin sekä sohvatyynyjen päällä että lattialla saada saaliinsa kiinni ja Aslan riehui todenteolla. Kymmenen minuutin kuluttua Aslan jäi sohvatyynylle makaamaan läähättäen. Se yritti vieläkin esittää minulle, että haluaa lisää, mutta huomasi itsekin, ettei jaksa enempää. En ole kertaakaan aikaisemmin nähnyt Aslania niin innoissaan!

Meidän sohva on vanha kangassohva, eikä noista pienistä Aslanin kynsistä tuntunut jäävän mitään jälkiä enkä muutenkaan piittaa meidän koira- ja kissataloudessa pienistä naarmuista. Meillä oli hauskaa!

Hauvamme saa Aslanin juoksu- ja saalistusleikkien ajan olla makuuhuoneessa koiraportin takana, jottei kiihtyisi liikaa. Näin teemme ainakin nyt alkuun.