IMG_2041.jpg

Ennen kuin sain Aslan-kissan itselleni, ajattelin, että kissat ovat yksi-ilmeisiä. Aivan väärässä olin. Jo hyvin varhain opin, että kissa on hyvin ilmeikäs eläin ja että tämä ottaa rehellisesti kontaktia omistajaansa erilaisin katsein.

Tyytyväinen katse on sellainen, että kissa pitää silmiänsä hieman raollaan ja näyttää todella tyytyväiseltä. Mitäänsanomaton katse on silloin, kun mitään erityistä ei tapahdu. Hämmästynyt katse on sellainen, että kissa on aivan kysymysmerkin näköinen ja tuijottaa silmät lautasina omistaansa suoraan silmiin hievahtamatta. Jos Aslan suunnittelee kiusaamista, näkee sen tämän ilkikurisesta katseesta, jonka tämä ohjaa suoraan kohteensa silmiin. Leikkiinkutsukatse on sellainen, että Aslanin silmät ovat suurina ja tarkkaavaisena tämä tuijottaa emäntäänsä sen näköisenä, että nyt pitää päästä jotakin kivaa ja vauhdikasta tekemään. 

Kissa viestii mitä ilmeisimmin emännällensä katseillansa siinä kuin koiratkin. Olen siis ollut ennakkokäsityksieni suhteen aivan väärässä. Kissalla on monipuolinen valikoima erilaisia katseita, joilla se viestii emännällensä erilaisista asioista. Kissa on herkkä, viehkeä ja ilmeikäs eläin!