IMG_2058.jpg

Minulla heräsi ajatus aikuisen/nuoren kissatytön hankkimisesta Aslanille kaveriksi. Maatiaiskissatyttö voisi olla kiva, mutta ehkäpä tutustun kissarotuihin, jos sieltä vaikka löytyisi jokin suosikki?

Siamilainen, maine coon, american curly ja niin edelleen. Eri näköisiä, eri värisiä, pitkäturkkisia, lyhytkarvaisia, ruttukuonoja, kissamaisia. Tutkin netistä kunkin rodun luonnekuvauksia, tosin luonnekuvaukset olivat paikoitellen aika lyhyet ja niukat, kun taasen ulkomuotokuvaukset olivat hyvinkin pitkät ja yksityiskohtaiset.

Kuten koirarotujen kanssa, on varmaankin myös kissarotujen kanssa, eli luonne edellä kannattaa mennä. Niin ikään pitkäkarvaisen kissan turkin hoitaminen on oma hommansa. Myös rodun perinnölliset ja muut sairaudet on hyvä selvittää etukäteen. En itse kannata kovin sairaita rotuja. Sama koirarotujen suhteen.

Soitin parille rotukissakasvattajalle. Kuten myös koirien kasvattajissa, niin myös kissojen kanssa. Useimmat kasvattajat kuulostivat erittäin fiksuilta, asiantuntevilta, päteviltä ja vastuuntuntoisilta, kun taasen muutama vaikutti sellaiselta, että kunhan vaan jonnekin saa kissansa työnnettyä. Tai voihan olla, että kyseessä oli ”maanantai” tai muuten huono päivä.

Seuraavana vaiheena, ja olisi pitänyt suorastaan olla ensimmäisenä, on selvittää se, miten kaksi aikuista kissaa saa turvallisesti tutustumaan toisiinsa ja toivottavasti tulemaan kavereiksi keskenään. Siitä tulen kertomaan seuraavassa postauksessani vähän myöhemmin.