IMG_1981.jpg

Aslan on nyt suureksi harmikseni kääntänyt vuorokausirytminsä väärinpäin: se loikoilee ja nukkuu päivisin ja riehaantuu ja vaatii leikkimistä öisin. Huh. Olen valvonut pari yötä peräkkäin, välillä kissaa leikittäen, välillä sulkien sen oven taakse jäähyilemään. Aslan ei pidä siitä, että se jätetään makuuhuoneen oven taakse yöksi. Jos olen sen jäähylle yöksi jättänyt, se on selvästi loukkaantunut ja allapäin seuraavan päivän. Jos vuorostaan annan sen temmeltää yön "luomuna", se tulee peittoni alle puuhaamaan kynsin ja hampain, haluten leikkiä kanssani tositarkoituksella, eikä luovuta tuumaakaan. 

Olen siis valvonut pari yötä ja seuraavana yönä suunnittelen tekeväni siten, että kun Aslan tulee kynsin ja hampain minua vaatimaan leikkeihinsä, nousen vuoteesta ylös ja leikitän kissan, suljen leikkimisen jälkeen Aslanin oven taakse ja ryhdyn nukkumaan. Aion tehdä kaiken tämän hyvällä mielellä, jotta ilmapiiri kissan hyväksi olisi mahdollisimman suotuisa, jottei tämä kokisi tulevansa torjutuksi. 

Saa nähdä miten tässä käy. 

Jos lukijoilla on hyviä ehdotuksia tilanteeni ratkaisuksi, otan ne suurella kiitollisuudella vastaan! 

Oheisessa kuvassa Aslan leikkii hiirileikkiä älypeiton kanssa. Peiton kätköistä löytyy kuivattu kaninkäpälä, jonka sain ostettua eräältä keskisuomalaiselta maatilalta.