IMG_2049.jpg

Olen puolivahingossa ostanut Aslanille eläinkaupan koirahyllystä Kongin purulelukilpikonnan. Sitä saa kissa puristaa hampailla aika lailla saadakseen kuulumaan vinkuäänen. Aslan on leikkinyt sillä monet kerrat purren sitä täysin voimin. 

Sain ajatuksen, että käyn eläinkaupassa koirahyllystä katsomassa Aslanille sopivia leluja. Ostin Bark-a-Boo -merkkisen kumisen käärmeen Aslanin puruleluksi. Se on 40 cm pitkä ja mukavan paksu, tiukkaa kestävää kumia. Aslan on tykännyt pureskella käärmettä koko purukalustonsa voimin. Toki, ensin Aslan saalistaa käärmeen kynsin ja kahmaisee sen sitten syliotteeseen. 

Ihmettelen, miksei eläinkauppojen kissaleluhyllyillä ole kissoille tarkoitettuja tukevia ja purunkestäviä puruleluja, sillä toki luulisin kissankin luontaiseen lajityypilliseen käyttäytymiseen liittyvän saaliin pureskelun? 

Aion jatkossakin tutkia eläinkaupan koirahyllyt ajatuksella, mitä kivaa ja hyödyllistä kissalle täältä löytyisi tänään. Ostoslistallani on myös koirien lihatikut, joita aion seuraavaksi kokeilla Aslanille. Kissan lihatikut eivät Aslanille kelpaa ja nämä ovat aivan pehmeitä, joten minkäänlaista pureskelun tarvetta niillä ei kissa voi tyydyttää.