IMG_2065.jpg

Olen tullut siihen tulokseen, että kissan ulkoiluttaminen parvekkeella valjaissa ei ole pidemmän päälle mielekästä. Meillä on lasitettu parveke ja kysyin taloyhtiöltä lupaa verkottaa parveke kissan putoamisen estämiseksi. En saanut siihen lupaa.

Toki on helppo pitää lasit kiinni, mutta miten on sitten tuuletuksen laita? Ja varsinkin helteellä olisi kiva saada vähän raikasta ilmaa huoneistoon.

Päätin lähteä tutkimaan mahdollisuutta järjestää suojaverkko-ovi parvekkeen oviaukkoon. Itse en osaa puusta nikkaroida, mutta netistä toki löytyy ohjeita tähänkin.

Lähdin netistä etsimään ja kuin vahingossa löysin K-Raudan sivuilta Ötökkä –nimisen hyttysoven ja lähdin siitä mielessäni rakentamaan kissan verkko-ovea.

Löysin eläinkaupan sivulta Trixie –merkkistä puremisen kestävää kissaverkkoa ja päätin selvittää, voisiko sen asentaa hyttysoveen hyttysverkon tilalle.

Vaikutti lupaavalta. Menin ja ostin sekä hyttysoven että kissaverkon. Itse en osaa nikkaroida, mutta kätevä aikuinen poikani rakensi näistä tarvikkeista toimivan ja käyttökelpoisen kissaoven.

Jotta verkko ei vahingossakaan pääsisi irtoamaan kehikosta, pujottelin vielä verkkopakkauksessa olevan narun verkon ja kehikon reunojen ympäri ja lisäsin kriittisiin paikkoihin nippusiteitä. Koska oven sulkijana toimii magneetti, asennettiin ovenpieleen kolmeen eri korkeuteen nippusiteillä koukut ja oveen vastaaville kohdille karbiinihaka. Hyttysovessa on saranat.

Sitten kokeilemaan.

Aslan olin alkuun vähän turhankin kiinnostunut ja hermostunut siitä, ettei ovesta pääse parvekkeelle, mutta määrätietoisesti ohjasin sen kiinnostuksen nameilla toisaalle, kun se ryhtyi verkkoa rämpyttämään. Pidin verkko-ovea esteenä vain vähän aikaa kerrallaan ja mieluiten silloin, kun Aslan oli rauhallisella päällä. Kolmen päivän päästä Aslan oli jo täysin tottunut verkko-oveen ja nautti siitä, että parvekkeelta pääsi raikas tuuli puhaltamaan sisään huoneistoon.

Aslanin mielipaikka on nykyään verkko-oven edessä etenkin silloin, kun verkko-ovi on asennettuna kiinni ja parvekkeen lasit ovat avoinna. Aivan hieno juttu. Toki, oven kasaamiseen meni muutamia tunteja aikaa, joten aivan käden käänteessä sitä on vaikea saada kasaan.